HIGG INDEX NEDİR?

Higg Index, küresel ölçekte çevresel etkiyi azaltmak ve sosyal adaleti teşvik etmek amacıyla SAC arafından oluşturulmuştur.

Higg Index nedir?

Higg Index, küresel ölçekte çevresel etkiyi azaltmak ve sosyal adaleti teşvik etmek amacıyla SAC - Sustainable Apparel Coalition (Sürdürülebilir Giyim Koalisyonu) tarafından oluşturulmuştur. Tüm katılımcılar için sürdürülebilirlik ölçümlerini standart hale getirir. Bu standartla üretim boyunca çevresel ve sosyal şeffaflığı sağlayarak hem üretim zincirlerini birbirine bağlar hem de tüketicilere gerekli bilgilerin aktarılmasını sağlar.

SAC hazır giyim, ayakkabı ve tekstil sektörünün zamanla karşılaşacağı zorluklara, küresel ölçekte çözümler bulmak amacıyla bir araya gelmiş rakip şirketler birliğidir. 2009 yılında bir mektupla başlatılmış bir süreç için bir araya gelmiş bir grup modacı tarafından 2010 yılında kurulmuştur. İlk olarak 2011 yılında Higg Index’ in ilk sürümü yayınlanır, 2012 yılında Nike tarafından bağışlanan Nike Kabul Edilen Endeksi ile Higg Index paketindeki araçlardan biri olan Higg Materials Sustainability Index yayınlanır.

2020 yılında 3.3 nolu versiyonu yayınlanan Higg Index ile SAC birliğinde giyim, ayakkabı ve tekstil markaları, perakendeciler, tedarikçiler, hizmet sağlayıcılar, ticaret birlikleri, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, STK'lar ve akademik kurumlar bulunmaktadır.

Higg Index, tesis, ürün ve marka&perakendeci değerlendirmelerini içeren üç temel araçtan oluşur. Değer zincirinin sosyal ve çevresel performansı için Higg Facility Environmental Module (FEM – Tesis Çevre Modülü) kullanılır.,


Higg FEM nedir?

Higg FEM (Tesis Çevre Modülü) SAC tarafından geliştirilen Higg Index’ in bir aracıdır. Çevre Modülü, tesislerin çevresel performanslarını nasıl ölçüp değerlendireceğini belirleyen ve standarda dönüştüren bir sürdürülebilirlik değerlendirme aracıdır.

Higg FEM aracılığıyla üreticiler kendi çevre performanslarını değerlendirebilir ve sonuçları ilgili taraflarla paylaşılabilirler. Hem SAC üyesi üreticiler hem de üye olmayan üreticiler bu araca erişebilirler.

Higg FEM, tesislere çevresel etkilerinin net bir resmini sunar. Performans iyileştirmeleri için fırsatları belirlemelerine ve önceliklendirmelerine yardımcı olur.


Higg FEM’in Tasarım Amaçları

• Bir tesisin sürdürülebilirlik etkilerini ölçmek ve nicelemek

• Sürdürülebilirlik performansını ölçme ve raporlamadaki fazlalığı azaltma

• Riski azaltarak ve verimlilikleri açığa çıkararak işletme değerini artırmak

• Paydaşlara sürdürülebilirliği bildirmek için ortak araçlar ve dil oluşturmak


Higg FEM aşağıdaki konuları değerlendirir:

• Çevre Yönetim Sistemi

• Enerji Kullanımı ve Sera Gazı Emisyonları

• Su kullanımı

• Atık su

• Havaya Yayılan Emisyonlar (Varsa)

• Atık Yönetimi

• Kimyasal Yönetimi


Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

• Değerlendirmeler tamamlanırken tesisler dürüst ve şeffaf olmalıdır. Kanıtlanabilir ve doğru bilgilerle sistem bilgileri tamamlanmalıdır.

• Higg FEM başarılı ya da başarısız değerlendirmesi yapmaz; bu bir denetim değildir ve iyileştirme fırsatlarını tespit eden bir araçtır.

• Higg FEM doğrulaması için 12 aylık verilerin oluşturulması ve 01.Ocak_30.Nisan tarihleri arasında bilgi girişlerinin yapılması gereklidir.

Higg FEM doğrulaması, tesisinizin öz değerlendirmesini doğru anladığınızı ve yanıtladığınızı onaylar.
Doğrulama, Higg platformunda yakalanan verilere dış paydaşlar tarafından güvenilebilmesini sağlar.

Higg’in Faydaları Nelerdir?

Higg endeksi, fabrikalara tesislerdeki bir dizi sürdürülebilirlik fırsatlarını ve risklerini tanımlama fırsatı sağlar.

Gelecekteki sürdürülebilirlik etkilerini öğrenmeyi ve performansı değerlendirmeyi kolaylaştırır.

Bu standart araçlarını kullanarak uzun vadeli hedefler için sürdürülebilirlik stratejisi ve liderlik tesisi yapılabilir.

Zaman ve maliyet israfının önüne geçerek zamanın doğru kullanımını sağlar.

© Copyright 2019 - Designed by DOA

Built with ‌

Mobirise.com